четвер, 2 травня 2024 р.

🔹29 квітня навчальний день для наших першокласників розпочався надзвичайно цікаво: після ранкової зустрічі діти вирушили у мандри пізнавального квесту «Друзі Землі».
🔹Найменші здобувачі освіти отримали лист від нашої планети зі словами вдячності, адже маленькі дослідники дружно та завзято працювали над проєктом «Земля- наш дім, нам жити в нім!». Як багато цікавого та корисного дізнались, зуміли стати справжніми дослідниками, а також зрозуміли, що здоров’я планети Земля залежить від небайдужих людей!
Пригоди очікували наших мандрівників на кожному кроці! Разом із Галиною Іванівною Краєвою діти намагалися допомогти планеті Земля подолати перешкоди та розмежувати погані та хороші вчинки, виконуючи завдання в програмі “Розумники. Smart Kids”.
Разом із Центавриком та Тетяною Анатоліївною Душко учні подорожували космічними просторами, завітали до галактики Чумацький Шлях, розглянули «мешканців» Сонячної системи. Наблизились до Землі та дізнались про материки й океани, про вік нашої планети та її населення.
Ближче познайомились із супутником красуні Землі – Місяцем! "Мистецтво бачити прекрасне!"- з цими словами розпочалася майстерка Ірини Олександрівни Лемехи. Діти побували не лише в театрі тіней, а й за допомогою телурія побачили рух Землі навколо Сонця. Досліджували утворення тіні: які предмети пропускають світло , які не пропускають його. Обговорили різні джерела світла та їх вплив на Землю.
Пригадали, у якому випадку слово земля пишеться з великої літери, а коли з малої. І за допомогою кольорових олівців передали всю красу і багатство нашої Матінки-Землі. Наступна господиня, Тетяна Вікторівна Григорчук, допомогла учням стати дослідниками води. Розв'язання прикладів та задач, пов'язаних з водою, розвинуло в учнів математичні навички, одночасно розширюючи знання про цю надзвичайно важливу речовину. Це не лише стимулювало здобувачів освіти інтелектуально розмірковувати, але й дало можливість зміцнити знання з природничої галузі. Учні мали можливість спостерігати, як вода змінює свій стан під впливом різних чинників. Вони бачили, як вода перетворюється з рідкого стану в газоподібний під час кипіння та випаровування, а потім повертається у рідкий стан при охолодженні. Також першокласники вивчали явище замерзання, коли вода перетворюється на лід за низької температури.
Ці експерименти допомогли дітям краще вивчити властивості води та фізичні явища, які пов'язані з її станами. Наталя Анатоліївна Павлишена досліджувала з учнями, що слово «земля» є багатозначним. Підібрали до нього близькі та протилежні за значенням слова. Утворили прислів‘я та приказки про Батьківщину, пояснили їх значення. Виразно прочитали вірш Платона Воронька «Облітав журавель» та переконалися, що найкраща земля - рідна!
На локації "Цікавинки від хмаринки" учні разом з Аллою Петрівною Кобринською обговорювали глобальні екологічні проблеми людства, з'ясовували, від яких дій людини Земля радіє, а від яких сумує. Досліджували, які предмети в нашому побуті виготовлені з переробленого паперу. Міркували про те, що кожний з нас може зробити, щоб захистити планету. Пригадали цікаві факти про Землю, згадали назви материків та океанів. Усі учасники квесту збагатили свої знання і засвоїли головні правила бережливого ставлення до нашої планети.


Немає коментарів:

Дописати коментар