неділю, 27 листопада 2022 р.

 23 листопада здобувачі освіти 1-Б, 1-В та 1-Є класів були учасниками математичного квесту “Світ пригод”, виконуючи завдання відомого детектива Шерлока Голмса, діти рухалися по станціях та демонстрували математичну,мовну,фінансову, природничу,культурну компетентності.

На станції “Дизайнерській”,яку проводила Марина Петрівна Козіцька, діти здійснили подорож у минуле, прослідкувавши як змінювався одяг з часів Конанд Дойла й до наших днів. Ознайомилися із особливостями професії дизайнера, який є одночасно і художником, і проектувальником, і винахідником. На прикладі творчості відомих модельєрів - дизайнерів, діти переконалися у важливості вивчення математики.
За допомогою освітнього ігрового ресурсу “Розумники. SmartKids” молодші школярі дізналися про історію виникнення, походження назви та існування різноманітних форм ґудзиків, а також виконували інтерактивні завдання на порівняння чисел, співвідношення об’єктів за розміром та формою. Діти спробували свої можливості у розв’язанні логічної головоломки - судоку, розкладаючи у порожні клітинки картки з зображеннями ниток, голок та ґудзиків.
Вдало виконавши всі завдання, діти отримали підказку: необхідні літери для складання ключового слова квесту. Отримавши маршрутний лист, здобувачі освіти відвідали станцію,де мали можливість продемонструвати свої математичні здібності, ерудованість, кмітливість, вміння швидко та якісно працювати у парах та групах.
Наступною була станція "Космічна", яку проводила Лілія Олександрівна Гольштейн, першокласники, зручно розмістившись у "космічній ракеті",вирушили до невідомих планет. Першу зупинку зробили на планеті Сатурн. Саме на ній дізналися цікаві факти про планету та зіграли у гру "Визнач знак" за допомогою цеглинок lego. Другою зупинкою була планета Юпітер, на якій здобувачі освіти вправлялися у грі "Числові Logo-вежі". На третій зупинці відвідали планету Марс та виконали групову роботу, що запропонували марсіанці. Останнім випробуванням стала планета Нептун. Після чудово виконаних завдань здобувачі освіти оцінили свою діяльність та повернулися на блакитну планету Земля.
Анжела Михайлівна Коновал,запросила першокласників на зупинку "Геометричну", де діти, добираючись до Лондона, лічили плоскі геометричні фігури, з яких складався автомобіль, викладали з фігур танграма човен, "пірнали" на морське дно, де познайомилися з морською зіркою, яка принесла цікаве завдання. Лічили кількість чотирикутників.
Захід довів важливість математики як науки, яка обов'язково стане у нагоді у подальшому житті.





Немає коментарів:

Дописати коментар