неділю, 16 квітня 2023 р.

 Напередодні Великодня наші невгамовні «крилатики» із Любченко Оленою вирішили ретельно підготуватися до свята. Так 12.04 для учнів 2-Б був проведений захоплюючий кулінарний майстер-клас із розпису великоднього пряника. 

Захід проходив у цікавій ігровій формі з пізнавальними історіями і в теплій дружній атмосфері. Провели його учні і майстри ДПТНЗ «ВМВПУ», які власне випекли печиво та підготували все для декору. Пряники були у формі великоднього зайця. 

Розписані смаколики вийшли надзвичайно апетитними і яскравими, саме тому наші творчі маленькі кондитери, не дочекавшись свята, із задоволенням ласували ними. 

Наступного дня, 13.04, гостинно відчинив свої двері нашим допитливим ліцеїстам Вінницький обласний художній музей, де «крилатики» стали учасниками особливого таїнства - народження писанки! 

Яйце, свічка, писачок, віск, фарби... Учні завзято виводили традиційні орнаменти: сонце, дерево життя, крапочки... І у кожного народилося візерункове яєчко - символ життя, добра, надії... 

Кожна писанка неповторна, як неповторна кожна дитина, яка, пишучи свою писанку, вірила, що її "чарівне яєчко" принесе добро, щастя, достаток, захистить від усього злого.

Тож не забуваймо про своє українське коріння, звичаї та традиції свого народу!

І нехай у кожній українській оселі радісно лунає: "Христос Воскрес!" - "Воістину Воскрес!"







Немає коментарів:

Дописати коментар