понеділок, 1 травня 2023 р.

 Фестиваль робототехніки Vinnytsia Robo Camp

Двадцять дев’ятого квітня команда комунального закладу “Вінницький ліцей №6” “Friends team” виборола 1 місце у фестивалі робототехніки Vinnytsia Robo Camp у виставці проєктів. Команда представила проєкт енергоощадна школа «EKO FRIENDLY SCHOOL». Учасники розповіли, як можна модернізувати школу і зробити її енергоощадною. Навчальний заклад нашої команди розташований так, щоб більшу частину доби був наповнений сонячним світлом, адже це допоможе заощадити на освітленні та опаленні, а також захистити від холодних пронизливих вітрів і позбутися від протягів та зайвих тепловтрат.

Вікна школи виготовлені з прозорих елементів, які забезпечують природнє освітлення і переробляють сонячне світло в енергію. Їдальня оснащена новітніми технологіями з переробки сміття та очистки води. Частину сміття відправляємо на переробку, а органічні відходи перетворюємо на компост.

Спортивна зала школи оснащена розумною підлогою! Чим більше дітей ходить, бігає, стрибає, тим більше виробляється електроенергії, саме її використовують у їдальні в ті дні, коли замало сонячного світла.

Коли діти перебувають на канікулах, а в спортивній залі немає кому бігати, сонячного світла теж мало, то вітряк, що розташований за школою, забезпечить необхідною електроенергією.

Саме таким наша команда уявляє собі сучасний заклад освіти.










Немає коментарів:

Дописати коментар